2018. december 14., péntek

Párásító fertőtlenítő berendezések


Csirkefarmok csíramentesítése páragenerátorral


Paragenerátor fertőtlenítés
Párásító, fertőtlenítő berendezés
Az állattenyésztéssel foglalkozó szakemberek számára nem szükséges külön kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos az állatok tartására szolgáló épületek és helyiségek megfelelő kezelése és fertőtlenítése. Az egyik legjobb megoldás a ködgenerátor használata, mely során a fertőtlenítő oldatból párát generálnak különféle berendezések segítségével, ez a felhő pedig elpusztítja a legtöbb baktériumot és kórokozót.

A helyiségek méretétől és az állatállomány mennyiségétől függően alkalmazható mobil párásítóegység és előfordulhat, hogy a beépített páragép alkalmazása a gazdaságosabb. A beépítés mellett szól, hogy a fertőtlenítés mellett a forró nyári napokon a csirkeketrecek környékének hűtését is megoldhatjuk a párásítók segítségével.

Fertőtlenítő szerek alkalmazása


Amennyiben üres épületrészeket fertőtlenítünk, a páragép feltöltésére a következő összetételű oldatot használhatjuk: formaldehid, paraformaldehid, glutáraldehid, és alkamona oldata. Ha az állatokat nem tudjuk kivinni, akkor az alábbi összetevőket alkalmazzuk: tejsav, trietilénglikol-jód, és nátrium-hipoklorit.

A fertőtlenítés gyakorisága az állatállomány összetételétől és az időjárástól is függ. A profilaktikus csírátlanítást érdemes rendszeres időközönként elvégezni.

Turbo ködképző


A benzinmotoros ködképző berendezéseket hatékonyan alkalmazhatjuk zárt téri növényvédelemre, rovarirtásra, fertőtlenítésre (növényház, raktár, istálló, humán létesítmények, stb.) és épületek körüli ULV szúnyogirtásra is. A készülék30 liter/óra teljesítménnyel működhet, az ajánlott fertőtlenítő oldat klór-dioxid tartalmú. A gép által létrehozott köd cseppmérete 10-100 mikron (extra finom ködtől a nedves köd-finom permetig). A cseppméret függ az oldat folyékonyságától és az alkalmazott fúvókamérettől is, a teljesítmény 1 KW. Kiválóan alkalmas kis, közepes és nagyobb helyiségek hidegköd képzéséhez.

Párásító fertőtlenítő berendezések beszerzése és használata. A ködképző, párásító gépek alkalmasak a legtöbb ipari létesítmény, istálló, raktár, növényház  fertőtlenítésére, különösen akkor, ha klór-dioxid szer oldatát alkalmazzuk a csíramentesítés során. Néhány további téma, melyet érdemes lehet megismerni: fertőtlenítő párásítás szolgáltatás, klórmentes fertőtlenítés, klór dioxid oldat alkalmazása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése